Spellen maken
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Home Info Forums Help
GameMaker Tutorials
Met onderstaande GameMaker tutorials leer je aan de hand van een voorbeeld game, zelf een spel te maken. Alle tutorials zijn geschreven voor Game Maker 7, maar zijn nog goed bruikbaar voor nieuwere versies van GameMaker.
Wat is een goed spel? Wat is een goed spel?
Deze tutorial beschrijft enkele basis aspecten voor het ontwerpen van een goede game. De tutorial is algemeen geldend, dus niet beperkt tot GameMaker.
Beginner
Je eerste spel Je eerste spel
In deze tutorial leer je een eerste eigen spel maken. De tutorial is bedoeld voor mensen die problemen hebben met het starten met GameMaker.
Beginner
Scrolling Shooter Scrolling Shooter
In deze tutorial leer je een eigen scrolling shooter te maken. Tevens behandelt de tutorial enkele aspecten van Game Maker, zoals variabelen, views en tijdlijnen.
Beginner
Doolhof Spellen Doolhof Spellen
Deze tutorial leert je een eenvoudig doolhof spel te maken. Het behandelt aspecten als: het bewegen van een karakter, het laten zien van score en het maken van monsters.
Beginner
Platform Spellen Platform Spellen
Deze tutorial laat je zien hoe je een eenvoudig platformspel maakt. Je leert je karakter te laten springen, monsters te laten vernietigen als je er op springt en je leert gebruik maken van tiles.
Gemiddeld
Diepte Toevoegen Diepte Toevoegen
Leer games maken met een 3-dimensionaal beeld. Aspecten van deze tutorial zijn: parallax scrolling, gebruik maken van diepte, image scaling en het maken van isometrische games.
Gemiddeld
Multiplayer Spellen Multiplayer Spellen
Leer hoe je een multiplayer game maakt door middel van het opzetten van een connectie, het omgaan met game sessies en het communiceren tussen twee spellen.
Gevorderd
First Person Shooter First Person Shooter
Deze tutorial laat zien hoe je met functies voor 3D dimensionele graphics om kunt gaan, om in een spel een 3D omgeving te maken. Dit is een tutorial met ingewikkelde GML code.
Gevorderd
www.game-maker.nl © 2003-2023, Nederlandse Game Maker Community