game maker
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Home Info Forums Help
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
+  Forums
|-+  Algemeen
| |-+  Wedstrijden
| | |-+  NGMC Hall of Fame
Pagina's: [1]
« vorige volgende »
Print
Advertenties

Erik Leppen
Forumbeheerder


Offline Offline

Berichten: 9655


WWW
« Gepost op: 25 Juni 2010, 22:37:18 »

NGMC Hall of Fame
Welkom bij de Hall of Fame van de Nederlandse Game Maker Community. Deze lijst bevat de topdries van alle officiŽle wedstrijden.

Opmerking vooraf
Helaas is niet van alle games een link naar een NGMC-topic gevonden. Heb je een link naar een NGMC-topic gevonden van een spel dat hier niet is gelinkt, laat het dan graag weten door dit bericht te melden aan de moderator met de link onder dit bericht, en dan in je melding de wedstrijd, de plaats, het spel en de link door te geven. Je mag ook mij een persoonlijk bericht sturen. Hetzelfde geldt natuurlijk als je een fout in de lijst ziet.

Game Maker Awards
Sinds 2006 houden we elk jaar een verkiezing over alle games uit dat jaar. Deze verkiezingen lopen steeds als het jaar om is. Als die lopen kunnen spellen uit het afgelopen jaar worden genomineerd in verschillende categorieŽn. Daarna volgt een stemronde waarin alle leden de kans krijgen hun stem uit te brengen voor hun favoriet in elke categorie. Na het tellen van de stemmen volgt dan een eindlijst voor de prestaties van dat jaar.
Game Maker Awards 2006. Uitslag van 2006.
Game Maker Awards 2007. Uitslag van 2007. (87 unieke nominaties, 67 stemmers)
Game Maker Awards 2008. Uitslag van 2008. (111 unieke nominaties, 62 stemmers)
Game Maker Awards 2009. Uitslag van 2009. (95 unieke nominaties, 85 stemmers)
Game Maker Awards 2010. Uitslag van 2010. (121 unieke nominaties, 81 stemmers)
Game Maker Awards 2011. Uitslag van 2011. (144 unieke nominaties, 53 stemmers)
Game Maker Awards 2012. Uitslag van 2012. (122 unieke nominaties, 46 stemmers)
Game Maker Awards 2013. Uitslag van 2013. (92 unieke nominaties, 36 stemmers)
Game Maker Awards 2014. Uitslag van 2014. (90 unieke nominaties, 15 stemmers)


Game Maker-wedstrijden

Wedstrijden 1 - 5
De eerste wedstrijd van de NGMC begon in februari 2005, maar was toen nog niet "officieel". Tot en met de vijfde wedstrijd zou dat zo blijven. Helaas is er van de eerste vijf wedstrijden veel informatie niet beschikbaar. Verder omdat de competities niet officieel waren, waren er eigenlijk steeds maar een paar deelnemers - er was weinig bekendheid en de community was simpelweg nog klein. Om deze reden, en omdat we geen topdrie kunnen samenstellen met de nu nog beschikbare informatie, is ervoor gekozen deze niet op te nemen in de lijst.


6. Platform (7 deelnemers)
Wedsrijd 6 is de eerste officiŽle wedstrijd, georganiseerd door de moderators van de NGMC. Het doorgeefprincipe is hier dus in de ban gedaan. Verder zou er nu ook voor het eerst een prijs te winnen zijn. Voor het eerst waren er nu ook echt een goed aantal deelnemers: zeven om precies te zijn. En daar kwamen best leuke spellen uit. De winnaar werd hier nog bepaald via populariteitsstemmen door leden, pas vanaf #7 zou er steeds een jury aan te pas komen.
?    1. Run, Dlaor
2. Rolis en de Rolionen, Olimario
3. Carilo de Hond, Erik


7. Geometrische figuren (20)
Terwijl #6 het genre vastlegde, stappen we in #7 over op een thema. En het gekozen thema sloeg aan: met het fantastische aantal van 20 deelnemers zou wedstrijd 7 de populairste wedstrijd in lange tijd op de NGMC blijven. Hier zijn dan ook veel mooie spellen uit gekomen. Het jureren was dan ook moeilijk en de winnaars lagen erg dicht bij elkaar.
1. Hall of Mirrors, Erik Leppen
2. Bubble Rocket, JaJ
3. Mirror Madness, Robert Geers


8. Tegenstellingen (6)
Na het succes van #7 is ook hier met een thema gewerkt. Wederom een breed thema waar je echter goed over moet nadenken.
1. Plus & Min 2, Blaat
2. SizeMatters, Davitz
3. Opposite Breakout, Bodhi Games X


9. Origineel puzzelspel (8)
#9 kiest weer voor het genrepad, en dit keer voor een genre dat niet zo heel populair is maar toch goed te maken is. En met goed resultaat - er zijn inderdaad originele inzendingen binnengekomen. Het winnende spel, Blaat's Rollblock, staat zelfs op de gamespagina van deze community. Verder hebben we voor het eerst een gedeelde plaats.
1. Rollblock, Blaat
2. Square Cell, JaJ
3. Turn, Robert Geers
3. Liquid, Tijn22


10. One-switch (17)
Voor #10 een echte gamedesignuitdaging. Met het oogpunt op mensen met een lichamelijke beperking is het concept van een one-switch game bedacht; een spel waarvan de hele bediening uit maar ťťn toets bestaat. De meeste gangbare games zijn dan onspeelbaar. Voor #10 moest er dus echt iets nieuws bedacht worden. En dat werd gedaan! Maar liefst 17 originele spellen werden ingezonden en dat maakt wedstrijd #10 een van de populairste wedstrijden.
1. Tower, Robert Geers
2. Lock on!, cresent
?    3. Park Golf, JaJ
3. Mortar, Red Boriz


11. Schoolvak (3)
De goede thema's begonnen een beetje op te raken, en #11 is het begin van een ietwat sombere periode met minder deelnemers. Desalniettemin zijn ook hier een aantal erg goede games uitgebracht. #11 was een erg moeilijke opdracht, wat ook te zien was aan het lage aantal deelnemers.
1. Formula Coaster, Robert Geers
?    2. Sjeff's Reken Game, Sjeff
?    3. Scheikunde Deluxe, _klohin01_


12. Dromen (3)
Ook de opdracht voor wedstrijd 12 bleek een stuk moeilijker dan de moderators verwacht hadden.
1. DreamOn, Erik Leppen
2. The Nightmare, gmfreaky
3. DreamZ, robdop


13. Drie kleuren (6)
Voor #13 lieten we de thema's even vieren en gingen we grafisch. Maak een arcadespel met maar drie kleuren. Oftewel, geen realistische graphics dit keer, maar nostalgie of abstractie. Dit bracht interessante spellen op, met interessante graphics.
1. Graph, Erik Leppen
2. Cave, Shimert
3. The Haunted Castle, kolj


14. Racespel (6)
Racespellen zijn een moeilijk genre, om te programmeren. Een goede reden om er eens een wedstrijd over te houden. Het bracht weliswaar niet zo veel deelnemers op, maar wel een aantal prachtige spellen, een aantal zelfs in 3D.
1. Armadillo Race, Matrebatre
2. Run!, Erik Leppen
3. Velox, Ruud v A


15. Natuur (3)
Een breed thema voor #15 - dachten wij. Maar het bedenken van spellen bleek moeilijker dan gedacht. Maar drie deelnemers, waarvan de winnaar zeker de moeite waard.
1. Natuurs Verdediging, cresent
2. Beehive, Robert Geers
?    3. Plant Typhoon, Undros16. Vijf jaar NGMC (2)
Een ietwat overhaast bedacht thema, en daardoor ook niet helemaal goed doordacht. Want hoe maak je nou een spel over de community?   Een lastige opdracht, maar toch waren er nog twee inzendingen - en voor het eerst is het winnende spel in een team gemaakt.
1. NGMC Party Disorder, kaasje & la quiz
2. NGMC defend, shaan


17. Winter (14)
Na al die moeilijke thema's en weinig inzendingen werd besloten weer even terug te gaan naar iets simpels. De winter is een thema waar iedereen wel een beeld bij heeft, en er waren dan ook weer lekker veel inzendingen.
1. IceSlide, kolj
2. Frosty, Robert Geers
3. Ice Runners, Philip Steenkamp


18. Blokken (12)
Simpele thema's werken, dus ook voor #18 iets waar iedereen wat mee kan. En dat is te zien aan de kwaliteit van de winnende spellen.
1. RDX, Robert Geers & Blaat
2. BlockMod, hater92
3. Codex, kaasje & la quiz


19. Getallen (4)
Omdat we dachten dat er veel mee te doen zou zijn, voor #19 het thema getallen. Maar daar een leuk spel omheen bedenken viel nog tegen! Er waren dan ook niet zo veel inzendingen. Gelukkig wel een degelijke topdrie.
1. The Equationary, Erik Leppen
2. Level Infinity, Ruud v A
3. Numbers, MovieGuy


20. Originaliteit (11)
Omdat 20 toch een beetje een speciaal nummer is, wilden we ook een beetje een speciale wedstrijd houden. We hebben daarom alle eisen op thema's, genre's en gameplaytechnieken het raam uit gegooid en gezegd dat je in principe alles mag maken. Met maar ťťn voorwaarde en dat is dat het origineel moest zijn. Daar bleken wel wat mensen voor in en het heeft dan ook hele aardige games opgeleverd.
1. Visible Invisible, chrissieboy8
?    2. HOKS, deadmaker & Laloeka
3. Orbs, the thriforce


21. Water (6)
Weer een moeilijk thema; alhoewel veel spellen water kunnen bevatten is het lastig om dit het central thema te laten zijn. Toch is het zes mensen gelukt en de topdrie bestaat uit drie erg goede spellen (de verschillen in punten waren dan ook miniem).
1. The Legend of Aquos, Joszs
2. EAU, Erik Leppen
3. The Yellow Valve, Neojume


22. Ruimte (10)
En vanuit de zee van wedstrijd #21 gaan we voor #22 de ruimte in. Een thema waar je veel mee kan, en waar ook veel mee is gedaan.
1. Commodian, Shiritt
2. ANGA, la quiz
3. Outaspaze, kolj


23. Arcade in tien dagen (22)
Dit keer hebben we eens wat anders gedaan - en dat bleek een enorm succes! Wedstrijd 23 is met 22 deelnemers de populairste tot nu toe. En ondanks de erg korte tijd is de kwaliteit van de spellen zeer degelijk.
1. Bloxx, dennisvdz
2. Cube Run, Dirk Hoekztra
3. Marine, Captainjp


24. Alleen linkermuisknop (24)
Voor wedstrijd 24 hebben we een beperking opgelegd aan de bediening van het spel. En wederom halen we een recordaantal van 24 deelnemers! Niet alleen dat, maar er zaten erg veel zeer goede spellen tussen. Helaas voor de deelnemers passen er in de top drie maar drie spellen...
1. The Machine, Matrebatre
2. Red Sky, lars141
3. Air Drop, matsbats


25. 25 (10)
Jubileumwedstrijd 25 had een beetje een speciaal thema: het getal 25. Alles is toegestaan zolang het iets te maken heeft met 25. Het enthousiasme was gemiddeld, maar er zijn wel weer leuke spellen gemaakt in dit thema.
1. Zo Simpel, Mnr. Wolf
2. The Amulet, la quiz
3. Vijfentwintigspellen, Erik Leppen


26. Screenshots tekenen (16)
Voor het eerst in de geschiedenis van de NGMC-wedstrijden is het voor wedstrijd 26 niet de bedoeling om spellen te maken. Dit keer tekenen we screenshots. En dat leverde een hoop creativiteit op.
1. Joszs
2. Official-neosoft
3. M-Dog1994


27. Robots in vijf dagen (14)
Om het jaar 2010 af te sluiten hebben we nog snel een korte wedstrijd gehouden. Werken met een tijdsbestek van maar vijf dagen is een vak apart. Het thema Robots sprak gelukkig wel tot de verbeelding van de deelnemers.
1. RoBat, JaJ
2. Pieces of the Robot, bjarno
2. Robo Attack, Jesse


28. Een verhaal waarbij je iemand of iets moet redden of vinden (8)
Een moeilijke opdracht, want een spel bouwen met een verhaal is een tijdrovende klus. Toch is het nog acht mensen gelukt en zijn er hele leuke dingen uitgekomen.
1. Red het licht, jazeker
2. De gelegenheid maakt de bengel, KEVINDEMEN
3. Selfish, Jolie


29. Twee toetsen (16)
Met maar twee toetsen moet je noodzakelijkerwijs dingen weglaten en vereenvoudigen. Of niet? Deze opdracht bleek een inspiratiebron voor velen, gezien de mooie inzendingen. Alle van hoge kwaliteit deze keer, met een goede topdrie van originele games.
1. Negative, Nintendonerd en Red Owl Games
2. Here be food, The Thriforce
3. Triscal, SLiV


30. Gebruikservaring (11)
Maak een spel dat zo prettig mogelijk speelt. Dat was de opdracht voor #30. En dat is te zien aan de winnaars. Drie spellen die goed spelen en er goed uitzien. Interessant is hoe een nieuweling hier twee veteranen heeft verslagen.
1. Get it filled, Zwetbaba
2. Hexapolis, Matrebatre en Wout12345
?    3. iWhale, The Thriforce


31. Spel waarbij de speler iets bouwt (6)
Een moeilijke opdracht voor #31: maak een spel warin de speler iets bouwt. Daardoor helaas niet zo veel inzendingen, maar toch hele aardige games.
?    1. ColorStack, Neojume
2. Prog to fly, mori
3. GMixel, pjk


32. Energie (19)
Voor #32 was het thema energie. Maak een speldat daar op een of andere manier mee te maken heeft. En dat leverde veel deelnemers op - en heel veel goede spellen. De volgende drie spellen hebben het het best gedaan, en dat was in deze wedstrijd een hele prestatie - er werd zelfs gesproken van een titanenstrijd door enkele deelnemers!
1. OilPlus+, bjarno
2. Strength to go on, kaasje
3. A Gnome Story, simonke


33. Toekomst (5)
Dat het thema toekomst zo weinig deelnemers zou trekken, hadden we niet zien aankomen. Maarja, als je alles van tevoren weet.... Hoe dan ook toch vijf toekomstspellen, waarvan de volgende drie het meest in de smaak vielen.
1. Future Twilight, Steelkenny
2. The Predictor's Last Stand, Wout12345
3. Verjaardagspel, Ilja010


34. Doolhof (10)
Doolhof...een lastig thema, omdat de basis van het spel al vast ligt en je daar dan iets bovenop moet verzinnen. Er zijn tien spellen gekomen die toch iets moois hebben weten te verzinnen, wat enkele ingenieuze doolhofspellen heeft opgeleverd.
1. Endless Maze, ericlegomeer
2. TA6ES, Flori9
3. The definition of life, Bjarno


35. Dubbel (11)
Een lekker abstract thema. Dan is voor de jury altijd spannend wat voor spellen er gaan komen. De juryleden spreken over #35 van een bijzonder hoge kwaliteit van Šlle inzendingen. In deze topdrie staan is dus extra bijzonder.
1. C407, SLiV
2. Last Minute Game, Laloeka
3. Data Eater, Kah


36. Eindbaasgevecht (8)
Eindbazen... een lastig thema om te iets mee te verzinnen, te tekenen en te programmeren. Toch zijn er nog een aantal leuke games uitgekomen, waarvan de volgende drie bovenaan zijn geŽindigd:
1. Awesomeknight, The Thriforce
2. iCatchU, Mohammed-f
3. Mechaboss, Steelkenny


37. Achterstevoren (6)
Een lekker abstract thema weer. Maar het bleek toch niet zo makkelijk om er iets bij te bedenken. Daarom ook niet zo veel deelnemers. De volgende drie spellen kwamen het beste uit de bus:
3. Rotalacse, Steelkenny
2. iSheep, Mohammed-f
1. Rewind, Sieperdepiep


38. Explosies (3)  
Een van de weinige wedstrijden waar het aantal deelnemers lager was dan het aantal juryleden. De volgende rangschikking werd toen opgemaakt door de jury:
1. Subarashi, Amazingcookie
2. A square and some dots II, Steelkenny
3. Expotion, JasperGameNOOB


39. Vervanging (4)  
Bij de vervanging van wedstrijdleider was een nieuw thema nodig... toepasselijk werd er gekozen voor "vervanging" waarbij er 4 mooie games ingezonden werden.
1. TRrBL, flori9
2. Recavement, teun28
3. Stand-up Comedian, guitarfreak


40. 80 Seconden (12)  
80 seconden, dat was het thema voor de veertigste wedstrijd van het forum. Er waren gelukkig geen 40, of laat staan, 80 inzendingen... maar tussen de 12 inzendingen zaten toch enkele pareltjes.
1. The 80th second, Jesse
2. 80 Seconds Cave, flori9
3. Collecting Heroes, onky


41. Art Games (12)  
De deadline werd maar liefst 2 maal verlengd, maar na enkele weken hard werken stonden er toch enkele mooie games tussen. Dit was ook een wedstrijd waar maar liefst 3 prijzenpakketten aanwezig waren.
1. The Human Trait, Erik Leppen
2. Z-DOOR, Compor
3. Burst, Red Owl Games


42. Quiz (4)  
Tijd om eens een andere richting uit te gaan en gewoon een bestaand concept te nemen waar je niet meteen een computer voor nodig hebt: een quiz. Een niet zo grote opkomst maar toch werden er 4 games ingezonden.
1. De Nederlandse GameMaker Quiz, Laloeka en ericlegomeer
2. Wie is de mol deelnemersquiz, Erik Leppen
3. The Inquizable Quiz, massimot


43. Beestjes (6)  
Beestjes was het thema voor de 43e wedstrijd van ons forum, en daar werden maar liefst zes games voor gemaakt.
1. Sparanaider, Compor
?    2. Caterpillar, captainjp
3. Super Demon Donkey, sir_hendro


44. 16x10 pixels (9)  
Weer eens wat meer inzendingen, misschien omdat het vakantie was, misschien omdat er velen heel enthousiast waren over het thema... Beperk je spel dat het werkt op een scherm van 16x10 pixels, en dat kregen we dan ook te zien, en we hadden bij deze wedstrijd zelfs een gedeelde eerste plaats!
1. 100 invasions, jmaster2710
1. BLcGR, flori9
3. Printplaat, BlackBurn


45. Cirkels (7) 
Deze ronde draaide volledig om het thema cirkels. Met zeven inzendingen was er genoeg concurrentie en er zijn verscheidene pareltjes toegevoegd aan onze algehele spellen collectie.
1. CircloO, flori9
2. Spiroskribo, Erik Leppen
3. Broken circles, Compor


46. Muziek/Geluid (2) 
Muziek en/of Geluid klinkt al als een moeilijk thema. Slechts twee muzikale creatievelingen hebben van zich laten horen en zijn de uitdaging aan gegaan, maar deze spellen zijn hun plek in de Hall of Fame zeker waard.
1. Rhythm Masters, Jmaster2710
?    2. The Man in the Box, Julian6457


47. Tekst (0) 
Voor deze wedstrijd konden we geen enkele deelnemer noteren. Misschien had iedereen het te druk met examens schrijven aangezien deze wedstrijd aan het einde van het schooljaar was ingepland.


48. Random (5) 
Door de lage opkomst bij #47 hebben we alles uit de kast gehaald om sterk terug te komen bij #48. Dit maal heeft de community zelf het thema 'Random' gekozen uit een voorselectie. Door spellen tussentijds in te leveren was er de mogelijkheid tot feedback al voordat de eindbeoordelingen werden opgesteld.
?    1. Age of Bits, Cyranh
2. Raccolt, 29632963
?    3. Random Shooter, Florian van Strien en SteelkennyLaatst bijgewerkt 21 januari 2016: #45, #46, #47 en #48 toegevoegd
Voorlaatst bijgewerkt 29 september 2014: #42, #43 en #44 toegevoegd

« Laatste verandering: 21 Januari 2016, 15:58:54 door ericlegomeer »

Naar boven Gelogd

Advertenties
« vorige volgende »
Pagina's: [1]
Print


Topic Informatie
0 geregistreerde leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ga naar:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines
www.game-maker.nl © 2003-2023 Nederlandse Game Maker Community