game maker
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Home Info Forums Help
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
+  Forums
|-+  Algemeen
| |-+  De Community
| | |-+  Beslissingen van het team
Pagina's: [1]
« vorige volgende »
Print
Advertenties

Erik Leppen
Forumbeheerder


Offline Offline

Berichten: 9655


WWW
« Gepost op: 2 Juni 2012, 08:56:56 »

Beslissingen van het team
Hier verzamelen wij onze beslissingen over actuele zaken rondom het forum en de forumregels. Hiermee hopen wij tegemoet te komen aan de vraag naar meer openheid vanuit ons team naar de leden toe. Alle beslissingen die we hier plaatsen zijn genomen na intern beraad en van een deel hiervan zijn ook communitydiscussies geweest. Deze discussies kun je teruglezen als je meer wil weten over de voors en tegens van een standpunt. Wij behouden ons het recht voor om op een beslissing terug te komen als daar aanleiding voor is. Merk verder op dat deze lijst bedoeld is als informatief, niet als officieel regeldocument.
Zie ook Hervormingen.Tot zover genomen beslissingen:
  • Gratis demo in Creaties en WIP verplicht
  • Alleen reacties van spelers in Creaties en WIP
  • Juryleden voor Game Maker wedstrijden
  • LateralGM en Enigma toegestaan
  • Alle moderators worden Globale ModeratorGratis demo in Creaties en WIP verplicht
Wij vinden dat alle spellen in Work in Progress en Game Maker Creaties een gratis speelbare demo moeten hebben. De doelstelling van de NGMC is kennisverspreiding, en een topic zonder gratis speelbare versie past onzes inziens niet binnen die doelstelling.
Zie ook Spel Android/iPhone kost geld, wat nu?.

Alleen reacties van spelers in Creaties en WIP
Met de komst van GameMaker:Studio kunnen spellen voor allerlei platforms worden gebouwd. Je zal daarom in Game Maker Creaties en Work in Progress spellen tegenkomen die je niet kan spelen, omdat je niet op het betreffende platform kan komen. Wij vinden het in zo'n geval niet de bedoeling om een reactie achter te laten dat je het niet kan spelen. Dergelijke reacties zijn namelijk niet interessant voor andere NGMC-lezers. Wij vinden dat reacties inhoudelijk moeten zijn, oftewel, echt over het spel moeten gaan, en niet over, bijvoorbeeld, een trailer of screenshot.

Juryleden voor Game Maker wedstrijden
Omdat we in het verleden vaak moeite hadden om genoeg juryleden te vinden voor de Game Maker wedstrijden, hebben we beslist om vanaf nu bepaalde leden die geen moderator zijn ook mee te laten jureren. Juryleden worden geselecteerd door het team en krijgen de titel 'Jurylid'. Juryleden jureren niet noodzakelijk bij elke wedstrijd, net zoals moderators ook niet elke wedstrijd jureren.

LateralGM en Enigma toegestaan
Spellen gebouwd in LateralGM+Enigma (GameMaker-compatibele ontwikkelomgevingen (IDE's)) mogen hier ook geplaatst worden, aangezien deze spellen ook in GameMakertaal geschreven worden, dus met dezelfde resourcetypen en met GML. Echter, vragen over C++ horen hier niet, die moet je stellen op een ander forum (net zoals dat nu ook is met DLLs voor GM). Hou er daarnaast rekening mee dat deze engines relatief weinig gebruikt worden, dus vragen over de interface zelf kunnen maar weinig mensen beantwoorden.
Zie ook Enigma & LateralGM.

Alle moderators worden Globale Moderator
Er zijn geen lokale moderators meer, alle moderators hebben moderatierechten over het hele forum. Moderators hebben nog steeds specifieke boards waarvoor zij verantwoordelijk zijn, maar kunnen nu ook ingrijpen op de andere boards wanneer dat nodig is.

« Laatste verandering: 8 Maart 2015, 16:31:43 door Maarten Baert »

Naar boven Gelogd

Advertenties
« vorige volgende »
Pagina's: [1]
Print


Topic Informatie
0 geregistreerde leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ga naar:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines
www.game-maker.nl © 2003-2022 Nederlandse Game Maker Community