Wat ik wat jammer vind is dat de constante tijdsdruk ervoor zorgt dat je niet echt een heel ingewikkeld systeem wil gaan opzetten om je energiepunten te krijgen. Sowieso, wat moet ik met cyanen lasers en rode ontvangers?

Ik had ook wel het idee dat de kleuren wat dat betreft niet echt overeenkwamen.
De kleuren zijn willekeurig, maar elke kleur krijgt een gewicht op basis van het aantal emitters en receivers die er al zijn van die kleur, of van samengestelde kleuren die die kleur bevatten. Meestal gaat het wel min of meer goed, maar je kan natuurlijk altijd pech hebben.
Vraag: als twee stralen van dezelde kleur beide naar een richter gaan, en van daar naar een otnvanger, wat gebeurt er dan met de energie die wordt verbruikt van beide lasers en de punten die je krijgt? Worden die opgeteld?

Eens kijken of ik dat kan testen.
De engine herkent deze situatie, dat was nodig om oneindige loops te vermijden. Enkel de oudste emitter wordt gebruikt. Eens die op is, zal de tweede emitter gebruikt worden.
Na eerste keer spelen had ik iets van 1059 volgens mij. Niet erg hoog dus nog. Heb nog geen fabriek kunnen plaatsen. Vind het verder wel jammer dat door het ontbreken van prisma's lichtstralen niet meer gesplitst kunnen worden zodat je met een laser twee ontvangers tegelijk kan bedienen. Maar goed, de energie van de niet gebruikte kleur blijft bewaard dus op zich is dat niet erg.
Mergers kunnen omgekeerd gebruikt worden, dan fungeren ze als prisma's. Ik ben alleen vergeten om dat te vermelden in de tutorial. Zie het maar als een feature

.
Grootste minpunt vind ik overigens (nog steeds) die camera. Er zijn verschillende standen maar die vind ik te ver uit elkaar liggen. Ik wil een klein beetje uitzoomen of een klein beetje van een lagere hoek kijken, niet ineens heel veel tegelijk.
Goed punt, dat is inderdaad wel onhandig soms. Ik zal kijken of ik dat wat kan verbeteren.
Maar eigenlijk vind ik nog steeds dat ik me als speler niet met de camera zou moeten hoeven bemoeien, misschien met als enige uitzondering het draaien. Maar waarom is het draaien beperkt in stappen van 60 graden? Dat is juist de hoek dat allerlei objecten recht achter elkaar staan, vooral vanuit een laag camerapunt....
Ik heb die hoek gekozen omdat dat juist de hoek is waarbij aangrenzende vakjes
niet achter elkaar komen te liggen. Het vakje
daarachter natuurlijk wel, maar dat kan je alleen vermijden als je de camera ergens tussen 0 en 30 graden zet. En dan is het beeld asymmetrisch, wat er nogal vreemd uitziet.
De naam vind ik trouwens persoonlijk niks. Het zegt ook niet echt iets over het spel, en "polis" is "stad" dus dat is wat vreemd gekozen. Maar goed, het spel is zeer goed en een erg leuk idee dat goed is uitgevoerd. Goed genoeg om nu nog een keer te gaan proberen

De naam is gebaseerd op het verhaal, maar jammer genoeg hadden we geen tijd meer om dat verhaal ook echt in het spel te zetten. Het verhaal speelt zich af in een soort van andere dimensie, waarin je een groeiende stad van energie moet voorzien: de receivers zijn de gebouwen van de stad, de emitters zijn energiebronnen. Naarmate je meer energie verzamelt groeit de stad, en heb je ook meer energie nodig. En als de energie op is stort de hele infrastructuur in elkaar, en 'sterft' de stad (dat is wat je ziet in de animatie op het einde).
Edit: jammer dat instellingen niet behouden blijven...
Ook vergeten, ik pas het aan

.
Edit: Ik heb net een nieuwe versie geüpload.