game maker
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Home Info Forums Help
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
+  Forums
|-+  Algemeen
| |-+  De Community
| | |-+  Wegwijs op dit forum (voor nieuwe leden)
Pagina's: [1]
« vorige volgende »
Print
Advertenties

Erik Leppen
Forumbeheerder


Offline Offline

Berichten: 9655


WWW
« Gepost op: 30 Mei 2011, 18:49:18 »Welkom op de Nederlandse GameMaker Community
Welkom op het forum van game-maker.nl. Deze tekst is bedoeld om je rond te leiden op dit forum, zodat je weet wat er allemaal kan.Wegwijs op het forum
Het forum is ingedeeld in verschillende onderdelen met elk een eigen doel.

Meer leren over GameMaker
Er is al heel veel informatie beschikbaar over hoe je met GameMaker werkt:
 • Deze website heeft een Nederlandse vertaling van de handleiding.
 • In tutorials- en uitbreidingen vind je uitgebreidere uitleg over allerlei onderwerpen.
 • Met de zoekfunctie kun je gericht zoeken naar wat jij wil weten. Goede plaatsen om te zoeken zijn de forums Tutorials en uitbreidingen en Beginners.

Een vraag stellen over GameMaker
Als je, na zelf te hebben gezocht, niets hebt gevonden, kun je in Beginners een nieuwe topic starten met je vraag. Leg goed uit wat je wil doen en wat er niet lukt, dan kunnen anderen je beter helpen.

Laten zien waar je aan werkt
Als je spel goed vordert, kun je het in Work in Progress laten zien. Zorg dat je een speelbare demo hebt. Dan kunnen anderen jouw spel uitproberen en jou tips en advies geven.

Je spel tonen als het af is
Als je spel af is, mag je een nieuwe topic openen in GameMaker Creaties zodat mensen het kunnen spelen. Geef een downloadlink, laat een screenshot zien en geef ook wat achtergrondinformatie.

Graphics en geluid vinden voor je spel
Als het niet lukt om zelf graphics, geluid of muziek te maken, kun je in Resources anderen vragen dat voor je te doen. Geef genoeg informatie (stijl, afmetingen, aanzicht, duur, ...), zodat anderen je goed kunnen helpen. Als je werk van anderen in je spel gebruikt, vergeet dan niet om dit in je spel aan te geven als bedankje.

Met anderen samenwerken
Er is geen forum ingericht voor het vormen van teams. Goed samenwerken is namelijk erg moeilijk via internet. Als je graag wil samenwerken, is het het beste om op zoek te gaan naar een vriend, broer, zus of klasgenoot die samen met jou spellen wil maken.
Maar ook als dat niet lukt, kun je zeker anderen op dit forum helpen. Kijk bij Beginners of je vragen kunt beantwoorden, of bij Work in Progress of je advies kunt geven aan de spelmakers, en bij Resources of je iemand aan graphics of muziek kunt helpen. Kijk bij GameMaker Creaties als je spellen van anderen wil spelen.Woordenlijst
De volgende termen kom je vaak tegen, dus hier even kort een uitleg.
 • Lite en Pro/Standard: de gratis en betaalde versies van GameMaker.
 • YoYoGames (YYG): het bedrijf dat GameMaker verkoopt. Op hun sandbox kun je ook je eigen GameMaker-spellen uploaden.
 • NGMC: Nederlandse GameMaker Community. Deze community dus.
 • Drag & Drop (D&D) of Acties: de icoontjes in GameMaker voor de acties, zoals GM010, GM020, etc.
 • GML: de programmeertaal binnen GameMaker: GameMaker Language. Dit heb je nodig voor dingen die met Drag & Drop niet mogelijk zijn.
 • Resource: verzamelterm voor dingen als graphics, geluid, muziek.
 • Resource tree: lijst van sprites, geluiden, achtergronden, fonts, objecten, rooms.
 • Tutorial: topic met uitleg over een specifiek onderwerp.
 • WIP: work in progress, een spel dat niet af is, waar nog aan wordt gewerkt.
 • PM of PB: personal message oftewel persoonlijk bericht. Je hebt als lid een eigen inbox waar je persoonlijke berichten kunt versturen en ontvangen. Gebruik dit als je iets wil zeggen tegen iemand persoonlijk dat eigenlijk niet op het forum hoort.
 • Moderator: forumlid met de speciale taak om de discussies in goede banen te leiden.
 • Credits: woord van dank in een spel, aan iemand die heeft meegeholpen.Overige informatie
Een paar extra opmerkingen over de gang van zaken op het forum.

Moderators
Een aantal leden zijn moderator. Zij kennen het forum goed en houden een oogje in het zeil. Zij zijn een goed aanspreekpunt als je iets wil weten over het forum, bijvoorbeeld als je wil weten waar je een vraag het best kan stellen. Je kan ze dan gewoon een persoonlijk bericht sturen. Hun namen staan genoemd bij de verschillende forums.

Overtredingen
Niet iedereen heeft deze tekst gelezen. Dus soms doet iemand iets fout. Als je een bericht ziet dat je echt niet vindt kunnen (bijvoorbeeld schelden), klik dan onder het bericht op "Meld dit bericht aan de moderator". De moderator kan het dan oplossen door het bericht aan te passen. Verder hoef je niets te doen. Ga er niet op reageren; meestal maak je het dan alleen erger. Bovendien ben je dan vaak zelf ook in overtreding.

Negatieve kritiek
Nog niet iedereen kan zijn mening over een spel goed uiten. Het kan gebeuren dat je een reactie op je spel krijgt die je spel afkraakt. Het is voor jezelf het beste als je je dit niet aantrekt. Reageer netjes op de berichten met goede tips, en reageer op de negatieve kritiek het beste helemaal niet. Ook hier geldt dat door te reageren, je het mogelijk nog erger maakt en dat je het mag melden aan de moderators met de link rechtsonder het bericht.

Taalgebruik
Op dit forum gaan we vriendelijk met elkaar om. Als je dat zelf ook doet, krijg je de beste hulp. Blijf dus altijd netjes. Zorg dat je berichten zo goed mogelijk leesbaar zijn voor anderen. Woorden helemaal in hoofdletters zetten komt over als schreeuwen en komt boos over. Lees je bericht altijd even na voor je op Verzenden klikt, om te kijken of de zinnen kloppen. De vuistregel is: de vorm van een tekst mag niet afleiden van de inhoud.
« Laatste verandering: 2 Januari 2012, 09:28:48 door Erik Leppen »

Naar boven Gelogd

Advertenties
« vorige volgende »
Pagina's: [1]
Print


Topic Informatie
0 geregistreerde leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ga naar:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines
www.game-maker.nl © 2003-2023 Nederlandse Game Maker Community