game maker
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Home Info Forums Help
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
+  Forums
|-+  Werken met Game Maker
| |-+  Beginners (Moderators: Erik Leppen, ericlegomeer, BlueMoonProductions)
| | |-+  Hier staan bijna alle antwoorden! Lees mij eerst!
Pagina's: [1]
« vorige volgende »
Print
Advertenties

Blijbol
Oud-beheerder


Offline Offline

Berichten: 2898

Vragen over GM per PM zijn ongewenst.


WWW
« Gepost op: 7 Juni 2006, 21:33:14 »

Sommige vragen worden erg vaak gesteld. Daarom hier even wat tips om zelf een antwoord op je vraag te zoeken.

1. Handleiding
Veel antwoorden staan gewoon in de handleiding van Game Maker. In elke versie van Game Maker is een Engelstalige handleiding inbegrepen, die kan worden weergegeven door in Game Maker op F1 te drukken. Er is ook een Nederlandse vertaling beschikbaar van versie 6.1.

2. Zoekmachine
Dit forum heeft een handige zoekmachine, waarmee je snel kunt zoeken naar een antwoord op je vraag. Typ een paar kernwoorden van je vraag in en je zult veelal goed bruikbare informatie vinden. Klik bovenaan op Zoeken  om een zoekopdracht uit te voeren. Zoek alleen in de categorie 'Werken met Game Maker'. Als je geen resultaten vind, probeer het dan eens met andere zoekwoorden, dus bijvoorbeeld 'platform' in plaats van 'mario'. Als je er niet uitkomt, kijk dan eens in de uitgebreide handleiding.

3. Algemene informatie
Op de informatiepagina's kun je algemene informatie over Game Maker vinden. Via het Info-menu bovenaan kun je de andere pagina's bekijken. Er staat ook lesmateriaal dat in het onderwijs gebruikt kan worden, maar dat je zelf ook kunt bestuderen.

4. Tutorials en voorbeelden
In onze Nederlandstalige tutorials en voorbeeldspellen (herkenbaar aan [Tut] en [Example]) kun je extra informatie vinden over hoe je bepaalde spelonderdelen maakt en hoe bepaalde aspecten van Game Maker precies werken. Bij YoYo Games vind je de officiŽle Engelstalige tutorials (inclusief voorbeeldspellen) geschreven door Mark Overmars. Op de officiŽle GMC kun je ook heel wat Engelstalige tutorials en voorbeelden van derden vinden.

5. Nog steeds geen antwoord?
Als je met deze tips je antwoord niet kunt vinden, open dan gerust een nieuw topic in het beginners- of gevorderdenforum met je vraag. Gebruik altijd een duidelijke topictitel en omschrijf je probleem zo duidelijk mogelijk zodat anderen je goed kunnen helpen. Als je spelbestand wilt bijvoegen, of als je wilt reageren met een voorbeeldspel, kun je in deze topic lezen hoe je dat kunt doen.

« Laatste verandering: 10 April 2010, 13:39:33 door Blijbol »

Mijn Blog

     

Naar boven Gelogd

Advertenties
« vorige volgende »
Pagina's: [1]
Print


Topic Informatie
0 geregistreerde leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ga naar:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines
www.game-maker.nl © 2003-2022 Nederlandse Game Maker Community