game maker
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Home Info Forums Help
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
De activerings e-mail gemist?
+  Forums
|-+  Werken met Game Maker
| |-+  Tutorials en Uitbreidingen (Moderator: Maarten Baert)
| | |-+  [Gex] Windows Objects
Pagina's: [1] 2
« vorige volgende »
Print
Advertenties

Hedanito
Gebruiker


Offline Offline

Berichten: 758


« Gepost op: 19 Maart 2009, 16:14:00 »

Windows Objects

GM-versie:  Game Maker 7
Registratie vereist: Ja
Niveau: Beginner/Gevorderd
Versie: 2.0.0

Wat doet deze gex?
Met deze gex kun je simpel windows objects in je game gebruiken. Hiermee bedoel ik bijv checkboxes. Ik weet dat er andere extensions/dlls zijn met windows objects, maar van de meeste begreep ik zelf gewoon niet wat ik er mee aan moest. Daarom heb ik besloten om een begrijpelijke extension te maken, met functies die lijken op die van gamemaker zelf, zodat ook beginners ze makkelijk kunnen gebruiken.

Wat zit er in?
 - Checkbox
 - Radiobutton
 - Vertical Scrollbar

Uitleg functies:
Zie de bijgevoegde documentatie

Buglijst:
-

Download
Windows Objects 2.0.0

Slot:
Vind je een bug, van typfoutje tot systeemcrash, meld het dan a.u.b. zodat ik het kan maken.

Ik zoek nog hulp aangezien ik geen vista heb en dus ook geen vista templates kan maken. Andere stijlen, bijv mac of custom, zijn ook welkom.

« Laatste verandering: 30 Juli 2009, 23:57:34 door Hedanito »

Naar boven Gelogd

wout
Gebruiker


Offline Offline

Berichten: 474

Ex Game-maker gebruiker nu Webmaster.


WWW
« Antwoord #1 Gepost op: 20 Maart 2009, 16:46:42 »

heb je ook een met textarea, input, select etc Engel


GOSCRIPTING.NL - MINECRAFTFORUM.NL - FRONTHOSTING.NL - WOUTWO.NL - UPDO.NL
Dé host voor Game Maker spellen:
Updo.nl
Naar boven Gelogd

Hedanito
Gebruiker


Offline Offline

Berichten: 758


« Antwoord #2 Gepost op: 20 Maart 2009, 17:32:18 »

Op advies van Matrebatre heb ik een example toegevoegd. Aangezien ik hem toch opnieuw moest uploaden heb ik ook de radio button bug meteen gefixed.

heb je ook een met textarea, input, select etc Engel

Wat bedoel je daar precies mee?


Naar boven Gelogd

Maarten Baert
Forumbeheerder


Offline Offline

Berichten: 4942

Gelieve quote te gebruiken als je PMs beantwoordt.


WWW
« Antwoord #3 Gepost op: 20 Maart 2009, 21:33:22 »

Hij bedoelt:
- een invoervakje voor tekst (input)
- hetzelfde maar dan met meerdere regels en een scrollbar (textarea)
- een lijst met selecteerbare dingen erin, zoals bij de extensions lijst bij GM7 (select)

Ik heb trouwens de reacties over de bug weggehaald, die hebben nu toch geen zin meer.


Naar boven Gelogd

Hedanito
Gebruiker


Offline Offline

Berichten: 758


« Antwoord #4 Gepost op: 20 Maart 2009, 21:53:48 »

Nou ik heb nergens gezegt dat dat er al in zit, dus ik vind de vraag nogal vreemd.
Er word wel al gewerkt aan dit soort dingen.


Naar boven Gelogd

Mloenkaugm
Gebruiker

Offline Offline

Berichten: 442

Ik kijk in je ziel.


« Antwoord #5 Gepost op: 21 Maart 2009, 10:41:21 »

Wow, dit is prachtig! Gewoon superhandig! Nu kan ik een super simpel menu maken die met de muis werkt!! Blij
Ik vind het alleen wel jammer dat er geen helpfile is, nu kan ik niet zien welke functies er allemaal zijn. Emotieloos Oh, en als ik draw_set_halign gebruik gaat de checkbox/radiobutton niet mee. Hij blijft gewoon op z'n oude plek.

« Laatste verandering: 21 Maart 2009, 10:56:56 door Mloenkaugm »

HOE MAAK JE EEN ONLINE GAME IK BRUIK AL 2 DAGEN GAMEMAKER!!!! (grapjuuuh)
Naar boven Gelogd

Hedanito
Gebruiker


Offline Offline

Berichten: 758


« Antwoord #6 Gepost op: 21 Maart 2009, 15:39:02 »

Wow, dit is prachtig! Gewoon superhandig! Nu kan ik een super simpel menu maken die met de muis werkt!! Blij
Ik vind het alleen wel jammer dat er geen helpfile is, nu kan ik niet zien welke functies er allemaal zijn. Emotieloos Oh, en als ik draw_set_halign gebruik gaat de checkbox/radiobutton niet mee. Hij blijft gewoon op z'n oude plek.

Alle functies staan in de begintopic. De radiobutton heeft precies dezelfde functies als de checkbox. Ook kun je alle functies vinden door wo_ in te typen en dan krijg je vanzelf een lijst met alle functies.


Naar boven Gelogd

Mloenkaugm
Gebruiker

Offline Offline

Berichten: 442

Ik kijk in je ziel.


« Antwoord #7 Gepost op: 21 Maart 2009, 17:13:43 »

Maar het is toch handig als ik in alle tijden kan kijken wat de functies zijn en doen?

Oh en ik heb trouwens een idee voor nog meer windows objecten! Een windows knop e.d. of een textbox of toggle button.


HOE MAAK JE EEN ONLINE GAME IK BRUIK AL 2 DAGEN GAMEMAKER!!!! (grapjuuuh)
Naar boven Gelogd

joffysloffy
Gebruiker


Offline Offline

Berichten: 647

Game Maker 8.0 Pro.


« Antwoord #8 Gepost op: 21 Maart 2009, 19:23:47 »

Goede extension! Zeer handig ook.

@Mloenkaugm
Buttons vind je hier Gemoedelijk!


Naar boven Gelogd

jasper games
Gebruiker

Offline Offline

Berichten: 661


« Antwoord #9 Gepost op: 15 April 2009, 08:24:51 »

ik kreeg een ERROR, terwijl ik echt geen idee heb wat ik fout doe. ik heb precies het zelfde gedaan als in de example.
Citaat van: ERROR
ERROR in
action number 1
of Create Event
for object obj_howmuch:

Error at wo_radiobutton_set_checked. Unknown ID 1.

en dit is mijn code
GML:
wo_radiobutton_create(1,1)
wo_radiobutton_create(2,1)
wo_radiobutton_create(3,1)
wo_radiobutton_set_checked(1,true)

ik gebruik ook versie 1.0.1


jo
Naar boven Gelogd

Hedanito
Gebruiker


Offline Offline

Berichten: 758


« Antwoord #10 Gepost op: 17 April 2009, 00:13:56 »

Tja ik zou het ook niet weten. Als je hetzelfde doet als in de example en hij het daar wel doet moet de fout ergens in jouw game zelf zitten.


Naar boven Gelogd

jelle6
Gebruiker


Offline Offline

Berichten: 1855


« Antwoord #11 Gepost op: 17 April 2009, 16:18:53 »

Goede extension! Zeer handig ook.

@Mloenkaugm
Buttons vind je hier Gemoedelijk!
Windows buttons Twijfelachtig

Naar boven Gelogd

Hedanito
Gebruiker


Offline Offline

Berichten: 758


« Antwoord #12 Gepost op: 15 Juli 2009, 01:01:37 »

Grote update. Ik heb alles geherprogrammeerd en alles werkt als het goed is nu een stuk sneller. Het maakt dit keer gebruik van objecten ipv dat je het de hele tijd moet drawen. Ook heb ik een scrollbar toegevoegd.


Naar boven Gelogd

joffysloffy
Gebruiker


Offline Offline

Berichten: 647

Game Maker 8.0 Pro.


« Antwoord #13 Gepost op: 16 Juli 2009, 11:33:54 »

Dit is heel erg handig!
Het ziet er erg professioneel uit en het is zeer makkelijk te gebruiken.
Het werkt inderdaad ook sneller dan eerst.

Trouwens, bij de Vista checkboxes/radiobuttons mis ik de alphablending.
Bij een computer met Vista gaat het vinkje of de stip weg met alpha en komt er ook bij met alpha. Zou wel mooi zijn als je dat erbij kon maken Gemoedelijk.


Naar boven Gelogd

Mloenkaugm
Gebruiker

Offline Offline

Berichten: 442

Ik kijk in je ziel.


« Antwoord #14 Gepost op: 16 Juli 2009, 13:48:21 »

Schitterend. De nieuwe functies zijn prachtig. De scrollbar is echt vet!

Ik heb wel dit gezien in de Helpfile:

       wo_checkbox_set_sprite(id,spr) Changes the sprite of a checkbox. See the sprite section for more details.

Er is geen sprite section.


HOE MAAK JE EEN ONLINE GAME IK BRUIK AL 2 DAGEN GAMEMAKER!!!! (grapjuuuh)
Naar boven Gelogd

Advertenties
« vorige volgende »
Pagina's: [1] 2
Print


Topic Informatie
0 geregistreerde leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ga naar:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines
www.game-maker.nl © 2003-2019 Nederlandse Game Maker Community