Nederlandse Game Maker Community

Algemeen => De Community => Topic gestart door: Erik Leppen op 7 Februari 2015, 22:45:55Titel: We zoeken juryleden!
Bericht door: Erik Leppen op 7 Februari 2015, 22:45:55
Al een aantal wedstrijden lukt het ons juryteam niet om goed te jureren. En dat is de laatste paar wedstrijden erger geworden.

Wij willen daar graag iets aan doen. Daarvoor zijn we op zoek naar nieuwe juryleden. Dus: wil jij ons team versterken als jurylid? Lees verder!

Even wat dingen op een rij.1. Jureren is vrijblijvend. Juryleden jureren als ze tijd hebben. Dat hoeft niet elke wedstrijd. Maar iemand die nit jureert is geen versterking van het team uiteraard ;)

2. Je mag nog steeds meedoen met GMW's. Als je meedoet, jureert iemand anders. Maar iemand die altijd meedoet, kan natuurlijk niet jureren ;)

3. Je komt in ons team. Dus je denkt mee over de wedstrijden.

Hoe werkt het jureren?

1. Je speelt alle inzendingen. We doen geen verdeling. En speel lang genoeg zodat je een beeld hebt van de hele game.

2. Je schrijft iets over elke game. Dat mag in je eigen stijl, zolang het maar als tekst is (zonder plaatjes).

3. Je maakt een ranglijst. Elk jurylid zet alle games van goed naar slecht, en al die ranglijsten gaan in Bjarno's magische black box en daar rolt dan een eindlijst uit.

4. Het is anoniem. We zeggen niet welk verhaaltje van welk jurylid is. We kunnen echter niet voorkomen dat mensen jouw schrijfstijl herkennen.

Wat moet je als jurylid kunnen?

1. Kritisch naar games kijken. Het gaat om het spel, niet om jouw voorkeur voor soorten games. Het gaat dus om wat de game goed maakt, of waar het juist misgaat.

2. Schrijven. De feedbackverhaaltjes moeten nuttig zijn voor de maker en lezers. Dus: voldoende inhoud maar beknopt, objectief, vriendelijk, en met zorg voor onze taal :)Dus: wil jij ons helpen? Stuur dan een PB naar mij (Erik Leppen) en vertel waarom jij een goed jurylid bent. Wij gaan in het team kijken welke mensen we willen verwelkomen tot ons team. Zie het als een sollicitatie :)

We lezen graag van je!


www.game-maker.nl © 2003, 2007 Nederlandse Game Maker Community