Nederlandse Game Maker Community

Games => Work in Progress => Topic gestart door: JaJ op 4 April 2006, 19:27:11Titel: Een paar tips voor je gaat posten
Bericht door: JaJ op 4 April 2006, 19:27:11
Een paar tips voor je gaat posten

In dit topic vind je informatie over het posten van berichten in Work In Progress.

De tips zijn opgesplitst in twee delen: een eerste deel over het maken van een nieuw topic (http://www.game-maker.nl/forums/topic,3642.msg147251#msg147251), en een tweede deel over het geven van reacties (http://www.game-maker.nl/forums/topic,3642.msg147252#msg147252).

De algemene forum regels vind je hier (http://www.game-maker.nl/forums/topic,6.0)


Ik houd deze topic open voor het geval dat iemand nog aanvullingen heeft, reacties die er niet toe doen zullen verwijderd worden


Titel: Re: Een paar tips voor je gaat posten
Bericht door: rutger op 21 Augustus 2007, 21:14:12
Een nieuw topic beginnen

Probeer eens wat meer informatie te geven en je zult zien dat je meer en betere reacties krijgt.

*Link van de demo (verplicht in de eerste post)
*De grootte van het bestand
*De versie van game maker die je hebt gebruikt
*De resolutie en of het spel de resolutie verandert
*Enkele screenshot van je spel
*Uitleg hoe je erbij gekomen bent het spel te maken (motivatie)
*Een stukje van de verhaallijn geven
*Uitleggen hoe je het spel moet spelen
*Erbij zetten wat je nog van plan bent om te gaan doen

Een screenshot en download plaatsen

Zoals eerder gezegd zorgt een screenshot voor meer downloads en reacties.
Plaats in-game screenies, niet alleen plaatjes van het titel en/of menuscherm, dit zegt namelijk weinig.

Meer informatie over bestanden en fotoís uploaden vind je op deze pagina (http://www.game-maker.nl/forums/viewtopic.php?t=474).

De demo

Zorg dat er in de demo ook daadwerkelijk wat te zien is. Zorg dus dat je demo iets meer bevat dan een menu of titelscherm maar toch ook minstens een level. Na ieder level een nieuwe demo maken heeft vaak geen nut, tenzij er echt een verschil tussen de twee levels zit.

Zippen!

Het zippen van bestanden is handig omdat dit de download kleiner maakt. Voor het zippen en unzippen heb je een programma nodig (http://www.winzip.com/) behalve als je Windows XP/Me/NT hebt. In dit geval moet je dus zippen voordat je upload. Sommige host zullen ook geen executables kunnen uploaden.

Taalgebruik

Houd je topic leesbaar, ga dus niet in msn taal praten maar gebruik gewoon Nederlands zodat iedereen begrijpt wat je zegt.


Titel: Re: Een paar tips voor je gaat posten
Bericht door: rutger op 21 Augustus 2007, 21:15:15
Reacties geven

Onthoud bij het replien dat je post om de ander te helpen, niet om je post count omhoog te halen of om maar wat te zeggen. Een antwoord als "top man 10/10" is weliswaar on-topic, en is ook wel prettig voor de maker, maar helpt de maker niet echt verder. Geef aan wat je goed vind, maar ook wat je minder goed vind. Dit hoeft geen verhaal van een A4tje worden maar zolang je post niet langer is dan een regel kan je ervan uitgaan dat het te kort is.
Het is ook niet de bedoeling dat je iemand de grond in boort met reacties als "dit spel deugt voor geen meter ik zou maar een andere hobby zoeken!" Ga vooral niet flamen.

Omgaan met kritiek

Als iemand een serieuze reactie geeft waar je niet helemaal blij mee bent, dan moet je niet boos worden maar vriendelijk blijven. De ander heeft recht zijn mening te geven, zolang hij/zij dat op een goede manier doet. Vind je dan dat de ander ongelijk heeft, je HOEFT niets te veranderen, het is JOUW game. Bedenk ook dat een game nooit perfect is, aan commerciŽle spellen is vaak ook nog wel wat te verbeteren. Ga er niet van uit dat je eerste game gelijk een groot succes wordt. Als je goed omgaat met kritiek zal het iedere poging beter gaan. Bovendien denken mensen wel twee keer na als je altijd maar fel reageert op kritiek voor ze weer posten.

Als er een bericht in je topic wordt gepost waarin je spel alleen maar wordt afgekraakt en dat geen constructieve kritiek bevat, dan moet je dit aan een moderator rapporteren en er niet op reageren.

Taalgebruik

Houd je topic leesbaar, ga dus niet in msn taal praten maar gebruik gewoon Nederlands zodat iedereen begrijpt wat je zegt.


www.game-maker.nl © 2003, 2007 Nederlandse Game Maker Community